Design Teknologi

Typer av webbdesign

En framgångsrik webbdesign säkerställer att besökaren enkelt hittar den information han letade efter. Designen måste vara på ett sådant sätt att informationen är känslomässigt tilltalande, strukturellt fungerande och visuellt tilltalande. Förutom att kunna tillfredsställa besökaren, bör webbdesignen också vara lika tilltalande för sökmotorer så att de rankar webbplatsen över sökresultaten. Det är mycket svårt att tillfredsställa både människor och sökmotorer eftersom båda dessa har olika krav. Tricket ligger i att kunna integrera kraven i både en webbdesign som är godkänd av människor såväl som sökmotorer.

Webbplatsdesigner är av tre typer, nämligen statiska, dynamiska eller CMS- och e-handelswebbplatser. Att välja typ av webbdesign beror på typen av företag och kraven på företagsägarna. Var och en av dessa webbdesigner kan byggas på olika plattformar. Läs vidare för att ta reda på mer om varje typ av webbdesign och vilka plattformar som används.

För mer information om ämnet kan följande länkar vara användbara.

https://99designs.com/blog/web-digital/types-of-websites/

https://www.awwwards.com/33-brilliant-examples-of-type-in-web-design.html

1 thought on “Typer av webbdesign”

Lämna ett svar