Webmoose ger dig starta eget tips och bra idéer kring din grafiska identitet och din företagsprofil när du ska starta ett nytt företag.

Starta eget tips från Webmoose om grafisk design när du ska starta eget

Att starta eget är ett av de tuffaste och modigaste besluten man kan ta i sitt liv. Att kasta sig ut i ovisshet över hur ekonomi och livssituation kan komma att se ut. Men om man gör det rätt och undviker de vanligaste fallgroparna så kan det vara det bästa och mest lönsamma du någonsin gjort.

AV NICLAS SCHÜLER
Vi har genom åren hjälpt både oss själva och hundratals uppdragsgivare med grafiska identiteter, förpackningsdesign, bokomslag, webdesign massa annan grafisk design. Vi har fått se våra kunder växa och lyckas och fått följa resultat av vårt arbete vilket har gett oss gedigen kunskap i hur man lyckas bättre än sina konkurrenter med hjälp av design.

Bra design säljer. Powerpoint och Word är fantastiska program, för sina specifika ändamål. Problemet när de används för att designa i är att dina kunder själv använder sig av dem i olika sammanhang och därför instinktivt känner igen typsnitt och mallar, vilket ger intrycket av att det är just hemmagjort. När man ser något som är professionellt framtaget ökar förtroendet för varumärket och mottagaren blir mer benägna att köpa av det företaget.

Logotypen är ditt ansikte. Det är logotypen man först förknippar med ditt varumärke. Den du är, de värderingar du står för och typen av företag man har att göra med. Stort eller litet, personligt eller corporate. Här har du möjligheten att styra hur du vill bli uppfattad redan innan du träffat din kund personligen.

Alla dessa färger. Lägg extra fokus på vilka färger du associerar med ditt varumärke. Blått anses ju vara väldigt opersonligt och strikt och funkar bra om du ska jobba med pengar eller siffror. Blått bör tex aldrig associeras med mat. Du ser sällan en restaurang som har blått som profilfärg då det helt enkelt inte får människan att tänka på mat och inte väcker hungerskänslor. Men med detta sagt ska man ändå våga bryta normen lite. Man måste inte vara som alla andra. En rosa profilfärg till ett bolag som pysslar med pengar hade ju stuckit ut lite och uppfattats som just en uppstickare.

Det rätta typsnittet. Det är spännande att testa sig fram med Times New Roman och Comic Sans men när det kommer till kritan bör man börja titta lite mer allvarligt på typsnitt. Rätt typsnitt kan ge ditt varumärke en extra skjuts då det skapar igenkänning och precis som logotypen förklarar vilken typ av företag man har att göra med. Fel typsnitt kan sänka det första intrycket och skicka dina kunder i armarna på dina konkurrenter.

Bra design säljer.

Att välja bilder. Dina bildval är oftast väldigt mycket viktigare än du tror. Vi har sett några förskräckliga exempel på profilbilder genom åren och det har faktiskt blivit värre ju högre upplösning våra telefoner får. Fotografi är en konstform och för att skapa ett professionellt intryck så bör dina företagsbilder vara tagna av en professionell fotograf. Skillnaden märks. Dagens moderna bildbanker erbjuder prisvärda royaltyfria bilder som är ett utmärkt alternativ om du tycker fotografen kostar för mycket, tänk bara på att andra företag kan ha använt exakt samma bilder som ni har.

Illustrationer som lyfter. I vissa fall kan illustrationer vara att föredra. Det är då viktigt att ha en strategi och en plan för vilken typ av illustrationer man ska använda och låta dessa bli en del av den grafiska profilen.

Låt den grafiska profilen genomsyra allt. När kunden får ditt visitkort i handen ska denna känna samma känsla som när den besöker din webbsida för första gången. Text och bild i din företagsbroschyr ska väcka samma känsla som de digitala utskicken. Det skapar bilden av att du är professionell vilket kommer att löna sig i längden.

Läs gärna våra andra artiklar och håll utkik efter fler starta eget tips.

Fler läsvärda artiklar från Happy Moose

Är din webbsida lönsam? Skapa en sida du tjänar pengar på

Konkurrensen är hård och många sidor slås om kundernas uppmärksamhet, så det gäller att verkligen synas och sticka ut, att fånga intresset hos besökaren ...

Så når du dina kunder på webben – Vi delar med oss av sina 9 bästa tips

Vi driver själv företag och vi vet mer än väl hur svårt det är att nå  ut och framför allt hur svårt det är att få in nya kunder. Konkurrensen är idag brutal ...

Tips kring grafisk design
och företagsprofilering
när du ska starta eget

Vi har hjälpt både oss själva och hundratals uppdragsgivare till framgång genom åren. Framför allt har vi sett resultat av vårt arbete …

En lönsammare närvaro på webben

Happy Moose erbjuder professionella websidor byggda i Wordpress med design och användarvänlighet i fokus. Vi designar och bygger din nya webbsida till ett fast pris – du plockar helt enkelt bort de funktioner du inte vill ha och landar som lägsta pris på 12 700kr. Vi har också designpaket för dig som vill ha en profesionell grafisk profil vid sidan av din webbsida. Vi tillhandahåller även hosting och support som tillval.

Besök oss på www.happymoose.se och se hur vi kan hjälpa dig till en lönsammare närvaro på webben.

En lönsammare närvaro på webben

Happy Moose erbjuder professionella websidor byggda i Wordpress med design och användarvänlighet i fokus. Vi designar och bygger din nya webbsida till ett fast pris – du plockar helt enkelt bort de funktioner du inte vill ha och landar som lägsta pris på 12 700kr. Vi har också designpaket för dig som vill ha en profesionell grafisk profil vid sidan av din webbsida. Vi tillhandahåller även hosting och support som tillval.

Besök oss på www.happymoose.se och se hur vi kan hjälpa dig till en lönsammare närvaro på webben.